Cutler and Gross

CUTLER AND GROSS

Cutler and Gross

Er zijn maar weinig brillenmerken met zo’n rijke historie en belangrijk erfgoed als Cutler and Gross.

Cutler and Gross is opgericht in de swingende jaren 60 door Graham Cutler en Tony Gross; the forefathers of modern eyewear.

Zij ontmoetten elkaar en raakten bevriend tijdens hun studie optometrie. Ze vestigden zich in 1969 als beginnend optometristen in Knightbridge, London terwijl om hen heen fashion haar hoogtij vierde.

Tegelijkertijd werd het gaan naar een opticien als een uiterst noodzakelijk medisch bezoek gezien, vergelijkbaar met een bezoek aan de tandarts. Maar de moderne stijl en hoge kwaliteit die Cutler en Gross vanaf het begin af aan al waarborgde verjoeg de associatie met medicatie en ongemak en zorgden onmiddellijk voor populariteit in high-fashion kringen.

De eerste monturen werden met de hand en op maat gemaakt in het atelier boven de winkel waar ze klanten als gasten ontvingen. Zij maakten winkelen voor een bril voor het eerst tot een echt leuke ervaring.

Te midden van de opkomende massa- en popcultuur bleven zij bij tijdloze handgemaakte monturen zonder opzichtig logo’s en benadrukte daarmee de excentrieke en ingetogen aard van het merk waardoor ze al gauw niet meer te missen waren op de catwalk tijdens vele fashion weeks.

Cutler en Gross wisten met deze hoge standaarden en rotsvaste visie een sterk fundament te creëren. Ze zijn inmiddels onmiskenbaar geworden.

Sinds 2009 worden de monturen in een eigen fabriek gemaakt in Cadore, Italië, waar uiterst bekwame vakmensen de verantwoordelijkheid hebben over het behouden en ontwikkelen van traditie, kwaliteit en vakmanschap in het vervaardigen van de monturen. Nog steeds, is in elk montuur van Cutler en Gross de charme van traditie, passie en toewijding terug te zien.

De monturen doorgaan een proces bestaande uit tweeënveertig stappen, vijfendertig paar handen en twaalf weken en belanden onder andere op vele herkenbare gezichten in de werelden van mode, muziek, kunst en film.

Het merk is een pionier die geslaagd is in het transformeren van brillen, van medische oplossing naar accessoire dankzij drie cruciale elementen: moderne silhouetten, buitengewone kwaliteit en Britse excentriciteit.

Kom langs of laat je alvast inspireren met de modellen in onze webshop!