AM EYEWEAR

Old school brillen waren lastig te vinden in Australië en daarom is in 2003 het merk AM Eyewear opgericht. Inmiddels is het een wereldwijd bekend merk dat zich onderscheidt in het maken van unieke monturen. De gedachte achter de ontwerpen is simpel: AM Eyewear ontwerpt uitzonderlijke monturen die het verschil kunnen maken. Elk ontwerp wordt gewijd aan de persoon die als inspiratiebron voor het ontwerp diende.

Ook AM Eyewear excelleert in het vervaardigen van handgemaakte brillen. Een nieuw model wordt eerste geschetst en wordt vervolgens uitgewerkt op de tekentafel. Elk afzonderlijk montuur wordt daarna met de hand vervaardigd uit acetaat van het Italiaanse merk Mazzucchelli: de absolute top voor acetaat. Hierna worden de monturen door eigen experts tot in perfectie bijgeschaafd en gemodelleerd. Dit kan tot wel 14 uur per bril in beslag nemen. Zo weet je wel zeker dat jouw bril met de grootste precisie en aandacht vervaardigd is.

De glazen komen ook van Zeiss, het absolute A-merk voor brillenglazen, dat al meer dan 100 jaar lenzen ontwikkelt. De brillen worden stuk voor stuk gecontroleerd en en met de hand verstuurd, voordat deze op de post worden gedaan. De hoogste kwaliteit is dus een garantie wanneer je een bril van AM Eyewear koopt

      COLLECTIE BEKIJKEN