DICK MOBY

Plastic isn’t all bad, so let’s use it for something positive.

Het Amsterdamse Indie zonnebrillen merk Dick Moby is on a roll! Oprichters en surfers Tim Holland en Robbert Wefers-Bettink delen de passies voor surfen, zeilen en duurzame kwaliteit. Zij ergerden zich al jaren aan de hoeveelheid plastic die in de zee ronddobbert. Daarom besloten ze dat plastic een betere bestemming moest krijgen. In 2014 introduceerden ze het van bio-acetaat gemaakte brillenmerk Dick Moby. Niet zomaar ieder plastic is recyclebaar en om de geschikte soorten plastic te verzamelen, werken zij samen met de Surfrider Foundation, TerraCycle en Mazzuccheli. Zo verwerken zij het materiaal tot hoge kwaliteit Dick Moby monturen. Mazzuccheli is wereldwijd leider in de productie van acetaat. Het leuke van dit merk is dat de visie die zij hebben op hun onderzoek en ontwikkeling overeenkomt met die van Dick Moby: een duurzame toekomst zonder af te doen aan de kwaliteit.

Twee jaar later presenteerden ze hun eerste, hippe collectie brillen voor alledag, lezen of achter je computerscherm. De brillen zijn gemaakt van recycled plastic en bioacetaat en daardoor biologisch afbreekbaar, dus mocht je hem verliezen, dan hoef je je over het milieu in ieder geval geen zorgen te maken.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn de sleutel tot het prachtige merk Dick Moby. Van de monturen tot hun kleine scharniertjes en van de lederen opbergdoosjes tot hun vrolijke poetsdoeken, duurzaamheid staat voorop. De zonneglazen zijn van het bekende Duitse merk ZEISS, die al meer dan 100 jaar lenzen maakt, pionier is op het gebied van technologische innovatie en een van de beste is in zijn vak. De brillen zijn tijdloos, authentiek en klassiek. Omdat ook de kleine dingen ertoe doen, worden de brillen geleverd met een brillendoos van gerecycled leer en met een vrolijke poetsdoek van gerecyclede PET flessen.

De grootste collectie Dick Moby brillen & zonnebrillen bij Bckspace Eyewear in #RoyalstreetsAmsterdam. Check onze online shop of kom gezellig langs!

DICK MOBY COLLECTIE BEKIJKEN