Back-to-school

very French gangsters

Back to school met een nieuwe bril!

Een nieuwe etui, een stoere rugtas, een hippe broodtrommel en hard opgepompte fietsbanden. Je kind is straks weer klaar voor school! Maar is de gezichtsscherpte van uw kind wel eens getest? Laat een professionele oogmeting doen!

Met deze vier tips begint je kind het schooljaar met blije ogen!

1. Ga voor een bril die bij je kind past

Misschien een open deur, maar toch met stip bovenaan als de belangrijkste tip: kies een bril die echt bij je kind past. De bril moet niet alleen passen bij het gezicht van je kind maar ook bij zijn/haar karakter. Voetbalt je zoon het liefst de hele dag of klimt je prinsesje het liefst in een boom om er daarna head first uit te kukelen? Kies bij kleine rauwdouwertjes voor een bril die tegen een stootje kan! Zit je kind veel achter een scherm op school en/of thuis? Denk dan eens aan glazen met een blauw licht filter voor je kleine gamer.

2. Laat je kind zelf de bril kiezen

Je kind moet de bril dragen, dus hij/zij moet helemaal tevreden zijn met het uiterlijk van de bril. Als je kind er niet helemaal happy mee is, wordt het lastiger om je kind de bril te laten dragen. Die strijd wil je echt niet aangaan. Als ouders kun je aangeven welke prijs voor jou acceptabel is en waar de bril minimaal aan moet voldoen. Jonge kinderen kun je laten kiezen uit door jou voorgeselecteerde brillen. En ja, soms moeten ouders even wennen aan de keuze van dochter-/zoonlief…

3. Heb je gedacht aan een zonnebril?

UV-straling kan leiden tot permanente schade aan de ogen en kinderogen zijn veel gevoeliger voor UV-straling dan ogen van volwassenen! Ze hebben minder beschermend pigment in hun ooglens en hun pupil is groter. Kinderen zijn ook nog eens veel vaker en langer buiten dan de meeste volwassenen. Voordat ze achttien jaar zijn, zijn kinderen al blootgesteld aan 80% van de Uv-straling van hun hele leven (bron: Oogfonds / Wereld Gezondheidsorganisatie). Door een opeenstapeling van UV schade over de jaren, kan uiteindelijk staar ontwikkelen. Een goede zonnebril op sterkte is dus absoluut geen overbodige luxe!

4. Houd de bril fris

Kinderen zitten vaak met hun vingers aan de glazen van hun bril. Vette vlekken op glazen zijn dus aan de orde van de dag! Ook etensresten en ondefinieerbare vlekken ‘versieren’ de bril regelmatig. Houd de bril fris door deze dagelijks te poetsen met onze speciale bckspace| essentials brillenspray. Gebruik hierbij een microvezeldoekje, theedoek of hydrofiele doek. Gebruik nooit papier, dit geeft krassen op de glazen!

maak een afspraak
×